ERR-i andmetel on Isamaa fraktsioonis eelnõu vastaseid ülekaalukalt rohkem kui pooldajaid. Samas lubab Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder partei seisukoha teatavaks teha pärast kell 13 algavat koalitsiooninõukogu koosolekut.

"Isamaa fraktsioonis on olnud erinevaid arvamusi ja veel jätkuvalt päris palju küsimusi, kuidas käituda," ütles Seeder.

"Nüüd me tahaksime koalitsioonipartneritega rääkida ja otsustame pärast, kui me oleme ka koalitsioonipartneritega läbi arutanud, kuidas me siis edaspidi käitume selle eelnõuga," lisas Seeder.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski ütles ERR-ile, et sotsid lähevad koalitsiooninõukogu koosolekule eelnõu mitte toetava positsiooniga.

"Sotsiaaldemokraadid Jaanus Karilaiu aktiivset askeldamist sellisel viisil ei toeta. Meil oli kokkulepe, et ettepanekut lõpphääletusele ei viida ja me oleme jätkuvalt selle seisukoha juures, et riigikogu ei peaks sellist otsust langetama," lausus Ossinovski.

"Meie sõnum partneritele on, et 15 miljoni eest maksumaksja rahaga neid kinni taguda ei ole mõistlik," rääkis Ossinovski VEB Fondi sertifikaadiomanikele raha maksmisest.