Samuti on kaupmeeste hinnangul Euroopast Eestisse oodata uusi kodutehnika müüjaid, sest praegustes liikmesriikides tegutsejad tahavad kindlasti tulla ka liituvate riikide turule, kirjutab Postimees.

Seetõttu on Eestis tegutsevad, siinsele kapitalile kuuluvad elektroonikamüüjad hakanud ennast liitumise tarvis ette valmistama, otsides võimalusi tihenevas konkurentsis ellu jääda. Värskeimaks näiteks selles vallas on seni Pluss-Miinus Elektroonika ja 1001 Kodumasinat kaubamärkide all kaupa müünud Sandman Grupi samm astuda üleeuroopalise keti Euronics liikmeks.

Euronicsiks muutuvad seni 1001 Kodumasina nime all töötanud poed ning uued avatavad kauplused. Pluss-Miinus Elektroonika kuhugi ei kao.

Sandmani müügidirektori Urmas Arula sõnul tegutseb Euronics praegu nii kõigis 15 ELi liikmesriigis kui ka kümnel liituval maal. “Ketti kuulumine peaks meile andma ühest küljest hinnaeelise, sest kaupa ostetakse tervele grupile korraga, teisest küljest aga ka pideva oskusteabe,” rääkis Arula.

Arula sõnul ähvardab hinnatõus eelkõige neid elektroonikakaupu, mida praegu müüakse eelkõige nende hinna, aga mitte kvaliteedi pärast. “Jutt käib ikka mõnekümne-kroonistest veekeetjatest ja teistest odavatest kaupadest,” lausus ta. Hinnatõusust puutumata jäävad aga sellised kaubamärgid nagu Philips, Electrolux ja teised, mida toodetakse peamiselt Euroopas.