Sanders on ettevõtte Studiohawk asutaja ja juht. Firma väärtus on praegu 1,5 miljonit Austraalia dollarit ehk üle 900 000 euro, kirjutab news.com.au.

Ettevõtja alustas äriga juba 16-aastasena, kuid firma neelas palju raha ja lõpuks kaotas ta kõik. Tema ettevõtte tegevusalaks oli kodulehtede optimeerimine (SEO) ehk nende nähtavuse suurendamine otsingumootorites.

„Esimene öö kodutuna oli kõige hullem. Ma ei teadnud, kuhu minna või mida teha. Veetsin esimesed ööd silla all, ma ei teadnud mida teha ja teistelt abi küsides tundsin end halvasti," meenutas Sanders.

„See võib olla väga ohtlik, sest kodututel on omavahel territooriumid jagatud. Ma ei teadnud sellest midagi ja seetõttu sattusin alguses jamadesse," rääkis ta.

„Ma õnnestus alati süüa leida ja käisin sageli supiköökides. Käisin ka söögikohtades küsimas, kas neil on toitu üle jäänud ja enamik andsid mulle meelsasti süüa," ütles Sanders.

Samal ajal üritas ta aga oma firmat käima saada. Ta tunnistas, et oleks võinud alla anda, kuid tahtis ikkagi oma eesmärgid teoks teha. Ühel hetkel pöördusid tema poole esimesed kliendid ja tal õnnestus teenida piisavalt raha, et korter üürida.

Pärast seda kasvas ettevõte kolme aasta jooksul väga kiiresti ja Studiohawk avas hiljuti kontori ka Londonis.

Sandersi soovitused, kuidas saada edukaks:

1. Sa ei pea kandma ülikonda, et olla edukas.

2. Sisse magamine pole nõrkadele. Maga öösel vähemalt kaheksa tundi.

3. Loe raamatuid ja ajakirju, mis on seotud sinu valdkonnaga. Sa leiad niimoodi uusi vaatenurki.

4. Investeeri endasse. Jälgi kulutamist, otsi kohti kus on võimalik kulusid kärpida ja kasuta seda raha oma äri edendamiseks.

5. Kui sa lood ettevõtte ainult selleks, et raha teenida, siis ei saa sa kunagi edukaks.