Rootsi lukutootja Assa välja töötatud uudne lukustustehnoloogia võimaldab koduukse avada distantspuldi abil.

AS-i AssaBalt turundusjuhi Maigi Peeduli sõnul on huvi uue asja vastu üllatavalt suur. Eestis on kuuga endale puldiga koduluku soetanud kümmekond inimest, kes ei pea enam pimedas trepikojas võtmete järele kobama või neid kotipõhjast taga ajama. Piisab puldile vajutusest ja tuppa saab sama lihtsalt kui

autosse.

Luku on seni ostnud need, kes hindavad mugavust ja uudsust, sest selle hind on kolm korda kallim kui Assa turvalukul – ligi 9000 krooni, millele lisanduvad ka paigalduskulud.

Lukk töötab patareitoitel ja kaableid pole vaja paigaldada. Moodulisüsteem võimaldab luku paigaldada hõlpsalt ustele,  millel on Assa lukk juba olemas. Väljastpoolt näeb lukk välja nagu tavaline turvalukk, toas on aga kolme nupuga klaviatuur, kust annab lukku seadistada. Üheks võimalikuks variandiks on käigureÏiim – luku avamiseks piisab puldinupu vajutamisest ning uks avaneb lingivajutusega võtit kasutamata.

1994. aastal asutati ASSA ABLOY Grupp, millega pandi alus maailma suurimale lukukontsernile, kuhu praegu kuulub üle saja ettevõtte kogu maailmast. ASSA ABLOY Grupi tütarfirma Eestis, AS AssaBalt, loodi grupiga samal aastal ning firma esindab Eestis ja Lätis paljusid gruppi kuuluvaid  lukutootjaid.