Viljade Maailm juhatuse liikme Marko Öömani sõnul annab jõudude ühendamine hea positsiooni konkureerimiseks. Strateegiliseks investoriks on pea 20-aastase puu- ja köögiviljade hulgimüügi kogemusega UAB Augma, kes tegutseb Leedus, Lätis ja Valgevenes ning ekspordib kaupa Venemaale, Kaliningradi regiooni, Valgevenesse, Kasahstani ja Kirgiisiasse, avab Ööman. Tema sõnul sai partneri valikul otsustavaks fakt, et tegemist on kõige tugevama ja kogenuma tegijaga Balti riikides, teatas ettevõte.

UAB Augmal seni Eesti turul strateegiline partner puudus ning osaluse omandamine Viljade Maailmas näitab nende soovi jätkata kasvamist ja haarde laiendamist.

Järgmiseks soovib Viljade Maailm Eesti turul kanda kinnitada ning läbi kliendisuhete arendamise, paindliku hinnakujunduse ja uute logistiliste lahenduste tõusta tugevaks tegijaks. Juhatuse liikme Marko Öömani sõnul on sellest võita nii tavatarbijatel kui ka kohalikel tootjatel, kelle jaoks tekib täiendav kanal kaupade turustamiseks lähiriikides kui ka rahvusvahelisel turul. Ettevõte pakub tööd ligi 100-le töötajale, lisab Ööman.

Viljade Maailm on 2012 aastal asutatud ettevõte, mille osanikeringi kuuluvad Marko Ööman, Sergo Sarapuu ning nüüdsest ka UAB Augma. Ööman ja Sarapuu on puu- ja köögiviljade hulgimüügi sektoris tegutsenud kümmekond aastat. Tugeva partneri kaasamine ettevõttesse oli loogiline samm turu arengus.

Viimaste nädalate jooksul on toimunud ka kõnelused kohalike tootjatega. Nende tulemusena jõuti paljudega kokkuleppeni ning tarnetega Viljade Maailmale on juba alustatud.

UAB Augma on üks Baltikumi suurimaid puu- ja köögivilja hulgimüüjaid, mis omab Leedus ulatuslikku logistikavõrku ning enam kui 14 tuhat ruutmeetrit laopinda erinevates Leedu ja Läti linnades. Lisaks Leedule tegutsetakse ka Lätis, Eesti ja Valgevenes ning eksporditakse kaupa Venemaale, Kaliningradi regiooni, Valgevenesse, Kasahstani ja Kirgiisiasse. UAB Augma müügitulu moodustas eelmisel aastal ligi 60 milj. eurot.