ELASA juhi ametisse asub senine Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) peadirektori asetäitja Priit Soom, kelle tausta ja kogemust peab sihtasutuse nõukogu EstWini projekti juhtimisel ideaalilähedaseks.

Sihtasutuse nõukogu esimehe, Tele2 tegevdirektori Argo Virkebau sõnul toob Soom endaga kaasa kogemuse TJA-st ja avalikust sektorist, mis aitab sihtasutusel tulevikus Eesti ühiskonda paremini teenindada.

„Soovime nii ELASA tegevust kui juhtimist muuta avatumaks ja läbipaistvamaks ning kaasata EstWini projekti rohkem osapooli. Selle eesmärgi täitmiseks valisime suurte kogemustega juhi, kes ei tule ühegi mobiilioperaatori juurest,“ selgitas Virkebau nõukogu otsust.

Priit Soom näeb enda peamise ülesandena suurendada sihtasutuse juhina koostööd riigi ja operaatorite vahel, et viia lõpule baasvõrgu rajamine ja leida efektiivseid lahendusi nn viimase miili võrkude rajamisel.

„Tahan kaasata võrguplaneerimisse rohkem huvigruppe ning tutvustada laiemalt võimalusi kohalike juurdepääsuvõrkude rajamiseks. Võrgu rajamise kõrval näen sihtasutuse olulise eesmärgina rentida välja suurem osa võrguressursist, et seeläbi langetada teenuse hinda kliendile.“

Kuni Soomi ametisse astumiseni jätkab juhikohuste täitmist sihtasutuse ajutine juht Toomas Sõmera.

ELASA asutasid 2009. aastal Eesti juhtivad IKT sektori ettevõtted Telia, Tele2, Elisa, Levira, Ericsson Eesti ja Eltel Networks, et viia uue põlvkonna fiiberoptilised lairibaühendused projekti EstWin raames 2018. aastaks kõigi asulateni Eestis.

Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutuse asutati Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi eestvedamisel Eesti Infotehnoloogia ja Telekommuniatsiooni Liidu (ITL) liikmete poolt 11. augustil 2009 aastal. Sihtasutuse eesmärk on ellu viia projekti EstWin.

Projekti EstWin raames viiakse uue põlvkonna lairibaühendused, mis baseeruvad fiiberoptilistel kaablite, kõikjale Eesti maapiirkondades.