Müügis on 8967-ruutmeetrine tootmismaa kinnistu Kiviõli linnas aadressil Soo 10 ning 1223-ruutmeetrine tootmismaa kinnistu Jõhvi linnas aadressil Narva maantee 36. Mõlema kinnistu alghind enampakkumisel on 95.867,47 eurot ehk 1,5 miljonit krooni.

Kinnistutele on seatud hüpoteek summas 13 miljonit krooni Westlink Invest OÜ kasuks ning Kiviõli kinnistule lisaks hüpoteek Eesti Vabariigi kasuks summas 300 000 krooni kümneprotsendilise intressiga aastas ja kõrvalnõuetega 480 000 krooni.

Enampakkumised toimuvad 26. aprillil.

Tänavu 25. veebruaril registreeritud Westlink Investi ainuomanik ja ainus juhatuse liige on Krediidiinfo andmeil Jaanus Silm.

Järle on kuulunud täielikult Oliver Kruuda kontrollitavale AS-ile Luterma. Luterma ajutine pankrotihaldur Veli Kraavi ütles kolme nädala eest kohtus, et Järle aktsiad on kajastatud Luterma bilansis pikaajalise investeeringuna kõrvu REC Varad AS-i ja Vilma AS-i aktsiatega, aktsiate koguväärtuseks oli märgitud 10,17 miljonit eurot.

Kraavi sõnul tuvastas haldur, et AS-i Vilma ja AS-i Järle aktsiad kuuluvad KCF Valdus OÜ-le. Luterma esindajate väitel on Vilma ja Järle aktsiad kantud Luterma väärtpaberikontolt Kruuda kontrollitava KCF Valduse väärtpaberikontole ajutiselt. Aktsiad tagavad Luterma kinnitusel maksu- ja tolliameti kasuks seatud panti ning amet ei luba neid Luterma kontole tagasi kanda.

Harju maakohus teeb otsuse Luterma pankroti kohta 19. aprillil. Luterma vastu esitas pankrotiavalduse Tartu Veevärk mullu detsembris, Swedbank esitas oma pankrotiavalduse 18. veebruaril.