Kinnistule on seatud hüpoteek 81 miljoni krooni ulatuses Go Groupi kasuks.

Tänaseks on Saku Suurhalli võlg pankade poolt aastatuhande alguses antud laenulepingute alusel kasvanud ligi kaheksakohalise summani ja enamusomanik Marcel Vichmann otsustas Suurhalli tegevuse jätkamiseks osta see sajaprotsendiliselt spetsialiseerunud äriühingule.

Seetõttu on Saku Suurhall pandud 9 miljoni krooni suuruse nõude rahuldamiseks müüki nii, et pärast ostutehingut jääb ostjale Suurhalli hoonet koormama hüpoteek ehk nõue summas 81 miljonit krooni. Sellise stsenaariumi realiseerumisel jääb Saku Suurhall täitma oma tänast funktsiooni. Muutub vaid omanike struktuur ja äriettevõtte bilanss, mis saab olema vastavuses Eestis kehtivate seadustega ning omakapital saab olema piisav senise tegevuse arendamiseks.

Saku Suurhalli tegevjuhi Tarmo Hõbe sõnul ei mõjuta kinnistu müük halli igapäevast tegevust.

Saku Suurhalli enamusomanik ja kreeditor on läbi OÜ Pivotal ettevõtja Marcel Vichmann. Vichmanni sõnul säilivad looži-ja tooliomanike sisulised õigused, samuti otsitakse lahendusi, kuidas panna linn ja riik rohkem huvituma Suurhalli tulevikust.

„Saku Suurhall on peale Eurovisiooni elegantset korraldust olnud nagu hulkuv kutsu, keda aeg-ajalt on mõni heatahtlik peremees toitnud ja mõned neist ka enda juurde elama võtnud. Aga on päris selge nii linnale, riigile kui ka erainvestoritele, et sellisel kujul jätkamine ei ole mõistlik," märkis Vichmann. "Mina ja minuga seotud äriühingud on Suurhalli paigutanud miljoneid eurosid ja oleme valmis seda tegevust jätkama vaid juhul, kui tekib mingi selgem omandisuhe ja strateegia. Täitemenetlus on selles mõttes kõige lihtsam ja pikaajalises plaanis ainumõistlik tegevus,“ sõnas Vichmann.

Tema sõnul ei ole Saku Suurhalli ligi 15-aastase tegevusajaloo jooksul ükski A-, B- või C-aktsionär sentigi tulu saanud. „Looži-ja tooliomanikud saavad halli kasutada samadel tingimustel, mis seni. Riik ja linn saavad pakkumise tingimustel, millest on siiamaani juttu olnud,“ ütles Vichmann.