Ajutine pankrotihaldur Martin Krupp ütles BNS-ile, et kohus arutas neljapäeval asja, aga otsust ei langetanud, kuna võlgnik ja võlausaldaja palusid arutamise edasi lükata.

Lääne-Viru maakohtu järgmine istung Vinni Kommunaali pankrotiasjus toimub 11. jaanuaril.

Krupp lisas, et võlgnik ja võlausaldaja pole veel kohtuvälisele kokkuleppele jõudnud, kuna Vinni Kommunaal on vaidlustanud AS-i Flex Heat võlanõude suuruse.

Ta märkis, et ettevõttes on selgelt pankrotisituatsioon, aga suurim võlausaldaja Ühispank on huvitatud Vinni Kommunaali majandustegevuse jätkumisest.

Krupi andmetel on Ühispank andnud Vinni Kommunaalile laenu kahe miljoni krooni ulatuses ning soovib krediiti suurendada, et ettevõte saaks võlad tasuda.

Tema ütlusel pole võimalik Vinni Kommunaali varasid müüa, kuna need on panditud pangale. "Olukord on kurvem, kui vald ette kujutab," sõnas ta.

Lääne-Viru maakohus algatas novembris maakonna ühe suurema soojatootja AS-i Vinni Kommunaal pankrotimenetluse AS-i Flex Heat 600.000-kroonise võlanõude alusel.

Vinni vald soovis samal ajal Vinni Kommunaali müüa ning sai ettevõtte ostuks pakkumised AS-ilt Eraküte ja OÜ-lt Askoterm.