Pankrotiavaldused esitasid Anders Tsahkna (46) vastu Blueline Invest OÜ ja Sprit Invest OÜ, millest esimene on praeguseks kohtule teatanud, et tahab oma avalduse tagasi võtta, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR.ee-le.

"Kuivõrd kohus ei ole lahendanud Blueline Invest OÜ avalduse tagasivõtmist ega OÜ Sprit Invest avalduse liitmist, siis ei olnud võimalik selles veel kohtuistungit pidada," selgitas Ots.

Anders Tsahkna ütles ERR.ee-le pankrotiavaldusi kommenteerides, et ta on äritegevuse käigus käendanud ettevõtteid.

"Seoses Hiiu hooldushaigla seadusvastaselt meie omandist äraminekuga on olnud palju keerulisi olukordasi, mida on tulnud järjest lahendada. Oleme suutnud renoveerida Keila haigla ning tasunud võlausaldajatele järjest summasid või siis omandanud nõudeid, millele olen andnud käendusi," selgitas ta.

Tsahkna sõnul on Bluline Invest sellest üks näide, kuid seal enam vaidlust ei ole. "See nõue oli seotud meie kohustusega maksta 200 000 Hiiu hooldushaigla kinnistut omava äriühingu osade eest. Keeruline oli tasuda asja eest, mis on seadusvastaselt omandist väljunud, kuid käendus on iseseisev instrument ja see kehtis sõltuvalt asjaoludest," märkis ta.

"Olen öelnud kõigile, et summad tasutakse, kuid paratamatult on vaja aega, et peale Hiiu hooldushaigla juhtumit ennast uuesti majanduslikult üles töötada ja rasketest olukordadest välja tulla," nentis Tsahkna.