Inkassofirma tegevuse takistamiseks kasutas kohus lähenemiskeeldu esmakordselt, kirjutab aripaev.ee.

Lauri Vitsutil ja Majanduskaitse Büroo töötajatel tuleb eemale hoida Kaja Lemmikule võlgu jäänud OÜ Fertighaus juhatuse liikmest Tarmo Rängist.

Nad ei tohi minna ettevõtja kodule lähemale kui 200 meetrit ja mehest endast peavad hoidma vähemalt 10 meetri kaugusele.

"Keeld määrati Majanduskaitse Õigusbüroo töötajatele, kuna väidetavalt oli Majanduskaitse Büroo OÜ töötajad avaldaja koju kolmel korral sisenenud, seejuures tekkis kolmandal korral konflikt, mis ähvardas kujuneda kakluseks. Muudel kordadel piirduti ähvardustega," ütles arileht.ee-le Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots.

"Kohtumäärusega kohaldati õigussuhte esialgset reguleerimist, mis on sisult sarnane hagi tagamisega. Vaidlus vaieldakse veel lõpuni eraldi ja siis otsustab kohus lõplikult selliste abinõude rakendamise vajaduse."

Ots ei uskunud, et võlgnikud tõttavad nüüdsest võlanõudjaid kohtusse andma. "Sõltub ikkagi konkreetsetest asjaoludest, kuidas võlgu sisse nõutakse. Mingit üldist järeldust siin küll teha ei saa," sõnas Ots.