Kohus tegi Ametlike Teadaannete vahendusel Kalle Norbergile ja pankrotimenetluse jätkumisest huvitatud isikutele ettepaneku maksta 5000 eurot 10 päeva jooksul rahandusministeeriumi deposiitkontole, kirjutab Äripäev.

Reeglina küsib kohus võlausaldajailt niimoodi raha siis, kui pankrotipesas pole vara ega raha, millega menetluse kulusid katta, kuid menetluse jätkamisel on võimalik pidada kohtuvaidlusi ning lootus vara tagasi võita. Kui võlausaldajad deposiiti ei maksa, lõpetab haldur pankrotimenetluse raugemisega.

Äripäev kirjutas tänavu märtsis, et Eesti tippettevõtjate raha pööritanud Kalle Norbergi pankrotti nõuab Marcel Vichmanni firma OÜ Moonrider .

Eesti Ekspressi andmetel on Norberg oma klientidele miljoneid eurosid võlgu. Lisaks Vichmannile on ta võlgu ka sellistele inimestele nagu Arnout Lugtmeijer, Igor Pihela ja Hans H. Luik. Ekspressi hinnangul ulatus vara, mida Norberg oma klientide volitusel 2008. aasta alguses haldas, 850 miljoni euroni. Kriisi jooksul langes see nulli ning alles jäid vaid võlad.