Tartu maakohus jättis 31. augusti otsusega Barclay Kinnisvarafondi pankroti välja kuulutamata, kuna hoolimata püsivast maksejõuetusest ei pidanud kohus ERA Panga poolt esitatud nõuet ja seega ka pankrotiavaldust piisavalt selgeks.

Andres Bergmanni äriühingutest esimesena pankrotistunud ERA Pank kaebas maakohtu otsuse ringkonnakohtule edasi. Neljapäeval avaldatud otsusega tühistas teise astme kohus varasema otsuse ja kuulutas välja kinnisvarafondi pankroti.

Pankrotiavalduse aluseks on ERA Panga arvelduskontol tekkinud 658.783 krooni suurune debitoorne võlgnevus, mida ka Barclay Kinnisvarafond ise kirjalikult tunnistas ja lubas mai alguses hakata võlga igakuiste 25.000-krooniste maksetega tasuma hakata.

Kuna aga Bergmannile kuulunud Barclay Kinnisvarafond võlgnevust tasuma ei hakanud, esitas ERA Pank 18. mail kohtule pankrotiavalduse.

Barclay Kinnisvarafondi toonane ajutine pankrotihaldur ning nüüd ka ringkonnakohtu poolt halduriks määratud Martin Krupp märkis maakohtule esitatud ülevaates, et firmal puudub majandustegevus ja ta on maksejõuetu.

ERA Panga väitel võlgneb Barclay Kinnisvarafond pankrotistunud pangale veel üle 37,9 miljoni krooni, mis tuleneb ligi kümne miljoni kroonisest laenulepingust ja selle intressidest. Laenu tagatiseks on Kuressaares asuv kinnistu, mille turuväärtus võib ulatuda hinnanguliselt nelja miljoni kroonini.

Barclay Kinnisvarafondi võlausaldajate esimene üldkoosolek on 8. detsembril Tartus.

Järjekordse praeguseks ka eraisikuna pankrotis oleva Bergmanni firmana pankrotistunud Kinnisvarafond võib ringkonnakohtu otsusele kassatsiooni korras riigikohtule edasi kaevata 30 päeva jooksul.