Pertelsoni võlausaldajate esimese üldkoosoleku määras kohus 26. oktoobrile 2009, teatas Harju maakohus.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul, arvates pankrotiteate ametlikes teadaannetes ilmumisest, teatama nõudeavaldusega haldurile kõigist oma nõuetest Indrek Pertelsoni vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast.

Avalduse Pertelsoni pankroti väljakuulutamiseks esitasid AS Domina Management ja OÜ HHL.

Kohus algatas füüsilisest isikust Pertelsoni pankrotimenetluse 20. juulil 2009 ja nimetas Pertelsoni pankrotimenetluses ajutiseks pankrotihalduriks Urmas Trossi.

Pertelson ei vaielnud võlausaldaja nõuetele vastu. Tasus osaliselt võlgnevused ja otsis võimalusi ja soovis sõlmida kompromissi.

Ajutine pankrotihaldur oli seisukohal, et Pertelsoni varaline seisund on iseloomulik maksejõuetusele, mis ei ole ajutise iseloomuga vaid süvenev. Ajutise pankrotihalduri hinnangul on antud juhul mõistlik pankrotimenetluses kuulutada välja maksejõuetus ja hiljem kaaluda kompromissi või Pertelsonil taotleda kohustusest vabastamise menetlust pärast pankrotimenetluse lõppu.

Kohus leidis, et Pertelson pankroti väljakuulutamata jätmiseks puudub seaduslik alus. Pertelson on maksejõuetu, kuna ta ei suuda rahuldada võlausaldajate nõudeid ja see suutmatus ei ole tema majanduslikust olukorrast tulenevalt ajutise iseloomuga.

Pankrotimäärus kuulub viivitamatule täitmisele.

Määruse peale võib esitada määruskaebuse 15 päeva jooksul Tallinna ringkonnakohtule Harju maakohtu kaudu.