Kohus nimetas Norbergi pankrotihalduriks Urmas Ustavi ning määras võlausaldajate esimese üldkoosoleku ajaks 18. novembri, kirjutas BNS.

Norberg on kohustatud enne esimest võlausaldajate üldkoosolekut kinnitama kohtus vandega vara ja võlgade nimekirja õigsust. Kui Norberg vannet andma ei ilmu, siis on kohtul õigus trahvida, kohaldada sundtoomist või määrata talle arest kuni kolm kuud.

Oktoobri lõpus tegi kohus ettepaneku Norbergi pankrotimenetlusest huvitatud isikutele tasuda menetluse raugemise vältimiseks kohtu deposiit 5000 eurot. Norbergi pankrotti taotlesid lisaks Tartus tegutsevale firmale Haine Paelavabrik ka tema varasema äripartneri Marcel Vichmanni firma Moonrider ja Enn Sarap.

Norbergi haldur Urmas Ustav on varem BNS-ile öelnud, et ta ei ole kohtuasja kestel kordagi Norbergiga kohtunud ning viimane ei ole talle ka esitanud ühtegi dokumenti maksejõulisuse tõendamiseks.

Haldurile kättesaadavate andmete kohaselt on Norbergil vara mõnikümmend eurot ning tema kohustused ulatuvad 319 000 euroni.

Vichmanni firma Moonrider taotles Norbergi pankrotti ka tänavu märtsis, avalduse aluseks oli Norbergi poolt 2009. aastal allkirjastatud võlatäht, mille järgi pidanuks ta firmale tasuma 50 000 eurot koos intressi ja viivistega.

Kohus jättis mais Norbergi pankroti välja kuulutamata.

Eesti Ekspress kirjutas märtsis, et Läti päevalehe Diena vastuolulise müügitehingu vahendajana rahvusvahelise tuntuse saavutanud Norberg on raskustesse sattumise järel oma klientidele miljoneid eurosid võlgu. Ajaleht nimetas inimestena, kellele Norberg raha võlgneb ja kes varem tema abil oma isiklikke rahaasju korraldasid, Vichmanni kõrval Arnout Lugtmeijerit, Igor Pihelat ja Hans H. Luike.

Ajalehe hinnangul ulatus vara, mida Norberg oma klientide volituste alusel 2008. aasta alguses haldas, 850 miljoni euroni. Kriisi jooksul langes see nulli ning üles jäid ka võlad.