Piimatootja OÜ Paala taotles Rapla Dairy pankrotti 700 000kroonise nõudega. Pankrotiavalduse esitas ka Eestimaa Talupidajate Keskliit, kelle nõue oli üle 6 miljoni krooni.

Kohus määras pankrotihalduriteks Peeter Allikvere ja Toomas Saarma, ütles Rapla maakohtu sekretär ETAle. Esimene võlausaldajate koosolek toimub 13. veebruaril.

Bilansijärgselt on firmal kohustusi kokku üle 252 miljoni krooni. Suurimad kohustused on möödunud maksetähtajaga hankijatele tasumata arved. Samuti võlgnevus töötajatele, mis on üle 1 miljoni krooni. Põhivara on 131 miljoni krooni väärtuses. Kohustused ületavad varade väärtust üle 19 miljoni krooni võrra.

“Põhiline kahjum tekkis 2001. aastal, kui ebaõnnestunult üritati müüa piimatooteid Iraaki. Tegelik maksejõuetus tekkis 2002. aasta teises kvartalis, kui tootmise püsikulusid vähendada ei õnnestunud ja toodangut müüdi pidevalt kahjumiga,” on Allikvere öelnud.

Maksejõuetuse põhjustena olid aruandes välja toodud ebaõnnestunud äriplaan, äririskide ebaõige hindamine ja toodangu madal realiseerimishind.