The Telegraph kirjutab Suurbritannias tehtud hiljutisest kohtuotsusest, kus kohtunik Pitchford ütles rikka loomaarsti eksnaisele, et too peaks lõpetama mõtlemise, nagu tal oleks õigus "eluaegsele toetusele".

Kohtuniku arvates peaksid lahutatud naised enda äraelatamiseks tööle minema, kui nende lapsed on üle seitsme aasta vanad.

75 000 naela aastas ülalpidamiskuludeks

Endine ratsutamistreener, 51-aastane Tracey Wright otsustas enam mitte tööle minna, kui ta 2008. aastal oma abikaasast Malcolm Wrightist lahutas. Prouale jäi pärast lahutust 450 000 naela maksev maja Suffolki maakonnas, lisaks hobusetallid tema ja tütarde hobustele-ponidele. Mehel oli aga lisaks kohustus maksta naisele-lastele aastas 75 000 naela ülalpidamis- ja koolikuludeks.

Eelmisel aastal sai härra Wrightil (59) aga sellisest korraldusest villand ja pöördus kohtu poole, et oma rahalisi kohustusi vähendada. Ta vaidles, et see on ebaõiglane, et ta peab lõpmatuseni oma eksnaist ülal pidama, isegi pärast pensionile jäämist. Naine aga seevastu ei pinguta üldse, et omaenda sissetuleku eest hoolitseda.

Seejärel saigi naine kohtunikult karmisõnalise loengu, et ta läheks oma eluga edasi ja otsiks tööd nagu "väga paljud teised lastega naised". "Ma ei usu, et proua Wrighti lapsed kannataksid, kui nende ema tööle läheb. Pigem näitab see lastele head eeskuju."