Väärteomenetlus lõpetati väärteo tunnuste puudumise tõttu. Kohtuotsuse peale on õigus edasi kaevata riigikohtule 30 päeva jooksul.

Keskkonnainspektsiooni keskkonnakuritegude uurimisüksuse juhi Rocco Otsa sõnul võtab paljude keskkonnakuritegude uurimine kaua aega, näiteks kaevandustega seotud kaasused eeldavad põhjalike ja ajamahukate ekspertiiside tegemist, samuti välisõhuga seotud rikkumiste menetlemine.

"Näiteks praegu on meil menetluses üks Kiviõliga seotud välisõhu juhtum, kus on kogutud juba kapitäis materjali, samas pole täit kindlust kaasuse kohtuperspektiivi osas. Kaevandustega seotud süütegude uurimisel on omad probleemid, näiteks on juhtunud, et uurimise alla sattunud firmad kipuvad pankrotti minema ning likvideeritud juriidilist isikut kohtu alla anda ei saa. Aga eks meil tuleb siis vaadata, kas saab rakendada füüsilise isiku vastutust," selgitas Ots märtsis usutluses BNS-ile.

Kui näiteks 2009. aastal alustati keskkonnaalaste kuritegude osas 21 menetlust, siis 2010. aastal 27 ning 2011. aastal, kui käivitus uus uurimisüksus, oli neid 39. Ka mullu alustati 39 menetlust. Alates 2011. aasta septembrist, kui uus üksus tööle rakendati, on kohtusse jõudnud 19 süüasja.