Julianus Inkasso menetlusjuht Ivar Kamarik rääkis Päevaleht Online’ile, et kohvik Moskva võlgnevus on võlausaldajate ees on umbes 85 000 krooni.

Võlanõudeid on kohvikule esitanud Kamariku sõnul neli isikut. Võlad on reklaami-, trüki-, foto- ja transporditeenuse eest. Neljast üht nõuet on firma osaliselt tasunud, kuid sedagi eelmise aasta lõpus.

Kamarik märkis, et kohvik ei ole koostöö aldis ning on oma suhtumises passiivne. „Kohvik Moskva initsiatiiv on olematu, firma töötaja on andnud lubadusi küsimusi lahendada ja nõudeid tunnistanud,“ rääkis Kamarik.

Kohvik Moskva juhataja Timo Tirs on Kamariku sõnul otsinud ettekäändeid, miks võlgnevuste tasumisega on viivitatud. „On antud lubadusi võlgnevuste tasumiseks, aga reaalset tegevust ei ole,“ märkis Kamarik, kelle sõnul näitab kohvik Moskva suhtumine pahatahtlikkust.

Päevaleht Online’il pole õnnestunud kohviku juhatajaga kontakti saada. Kamariku sõnul ei ole kohvik põhjendanud, miks võlgnevusi pole tasutud. „Ühe nõude puhul on otsitud kunstlikult põhjuseid, miks ei saa maksta,“ rääkis Kamarik. Tema sõnul on maksmisega lihtsalt venitatud.

Kui kohvik Moskva lähinädalatel võlgnevusi tasuma ei hakka, siis veel jaanuarikuu jooksul võib asi kohtusse minna. Kohtumenetlus oleks Kamariku kinnitusel ettevõttele märgatavalt halvem lahendus, kuna pärast kohtuprotsessi oleks see praegusest kehvemas seisus. „Kohtumenetlusega kaasnevad olulised kulutused, mis esimesest jaanuarist on märkimisväärselt tõusnud.“

Meedias nimede avaldamisel on Kamariku sõnul erinevaid mõjusid. Kui firma kohe ei reageeri, siis aitab see Kamariku kinnitusel vähemalt ärimaastikku korrastada ja teavitada võlgnikest, kes teadlikult nõudeid tekitavad. Nii loodetakse ära hoida pahatahtlike võlgade tekkimist tulevikus.