Kõige enam paistab nõudluse kasv silma just äärelinna uusarenduste puhul, kus neljatoalised perekorterid on väga lühikese müügiajaga ning iga uue projekti puhul enamasti need, mis esimesena broneeritakse. Näidetena võib tuua Hõbemetsa, Sipelga 2, Kiili 12 ja Sipelga 3.

Nõudluse üheks põhjuseks on võrdlusmoment. Uued neljatoalised korterid on avarad ning võrreldes ridaelamuboksi või majaosaga on nende hind madalam. Kiire elutempoga linnastunud pereinimestele on see mugav ja sobiv lahendus.

Ka majade ehituskvaliteet on hea ja selle pärast ostjad ei muretse. Pigem uus ja valmis kui et vana ja remonti- ja lisaraha vajav.

Muidugi tekitab märgatavat nõudlust ka see, et 4-toalisi kortereid on pakkumisel vähem, eriti originaalplaneeringus ja uutes majades.

Popid ka vanemad neljatoalised Mustamäel

Populaarsed on ka soodsama hinnaklassiga Mustamäe paneelmajades asuvad väiksema üldpinnaga neljatoalised korterid, mille ostjaskonnaks on peamiselt noored pered, kes müüvad eelnevalt väiksema kodu ja kel omafinantseeringut lisaks on minimaalselt.

Väiksema korteri suurema vastu vahetamisele aitab kaasa lihtne fakt, et kui Mustamäe vanemad 2-toalised korterid on hinnaklassis 50 000-60 000 eurot, siis 4-toaliste, keskmiselt 61-ruutmeetriste korterite müügihinnad on vahemikus 65 000-75 000 eurot. See tähendab, et suurema ja lisatubadega kodu ostmiseks on vaja suhteliselt vähe lisaraha või -tagatist.