"Parima heakorraga ehitusplatsi eeskujuks oli AS Merko Ehitus Eesti poolt ehitatav Tedre tn 55 kortermaja/ärihoone, mida kontrolliti neljal kontrollreidil. Ehitusobjekti territoorium oli ümbritsetud piiretega, objektile oli paigaldatud teabetahvel ehitustöö tegija kohta. Korrektselt olid ladustatud nii ehitusmaterjalid kui olmepraht, hoiti korras ja puhastati objekti juurdepääsuteed. Kõrghaljastus oli kaitstud nõuetekohaselt," selgitas abilinnapea Kalle Klandorf.

2013. aastal hinnati ehitusobjekte kuueteistkümnel korral. Komisjon kontrollis ligi neljakümne üheksa ehitusobjekti heakorda. Iga ülevaatuse lõppedes valis komisjon kontrollreidi parima ehitusplatsiga ehitusfirma.

Parima ja korrektseima ehitusplatsi väljaselgitamise eesmärgiks on kontrollida ehitusobjektide heakorda, juhtida ehitajate tähelepanu õigusaktide ja heakorranõuete rikkumistele.

Komisjoni kuuluvad spetsialistid Tallinna kommunaalametist, Tallinna munitsipaalpolitsei ametist ja Põhja politseiprefektuurist.

Alates 2005. aastast on tunnistatud parima ehitusplatsiga ehitusfirmadeks: AS Merko Ehitus (2005), AS Skanska EMV (2006), AS Merko Ehitus (2008) OÜ Tarrest Ehitus (2009), OÜ Fund Ehitus (2010), OÜ Astlanda Ehitus (2011), NCC Ehitus AS (2012).