Filmimees Steven Spielberg on selle ja eelmise aastaga teeninud kokku 313 miljonit dollarit.

Eesti kroonidesse ümberarvestatuna on Spielbergi teenistus 4,5 miljardit krooni ja selle summaga juhib ta ajakirja Forbes TOP-40 meelelahutustöösturite nimekirja.

Spielberg, kes oli esikohal ka aastatel 1994-1995, langes eelmisel aastal talk-show kuninganna Oprah Winfrey järel teisele kohale. Uuesti tippu viis Spielbergi filmi "Kadunud maailm" edu.

Teisel kohal Forbesi TOP-40-s on George Lucas. "Tähesõdade" triloogia taaslinastused tõid produtsendile ja filmirezhissöörile, keda eelmisel aastal TOP nimekirjas polnudki, kahe aasta kokkuvõttes sisse 241 miljonit dollarit.

Winfrey, kelle ta talk-show impeerium eelmisel aastal tippu aitas, on sel aastal kolmandal kohal kahe aasta brutosissetulekuga 201 miljonit dollarit.

Neljandal kohal on Michael Crichton, kelle amokkijooksvate dinosauruste raamatud Spielberg hitt-filmideks muutis. Eelmisel aastal oli ta 10. kohal ja sel aastal 102-miljonilise kahe aasta sissetulekuga tõusis siis neljandaks.

Viiendal kohal on ansambel The Beatles, kelle viimati välja antud Beatles Anthology plaat tõi kahe aastaga sisse 98 miljonit dollarit.

Esikümnesse kuuluvad veel telekoomik Jerry Seinfeld, mustkunstnik David Copperfield, kirjanik Stephen King, näitlejad Tom Cruise ja Arnold Schwarzenegger.

Reuter-ETA