Spordikanal vajab miljon eurot investeeringuid

Oliver Kruuda müüs OÜ Spordikanali maha Kalev Spordi peaprodutsendile Toomas Lepale, kuid uusi rahavooge omanikuvahetus kaasa ei toonud ning ettevõttele alles otsitakse investoreid.

„Investeeringuteks oleks vaja nõks alla miljoni euro,“ kalkuleeris Oliver Kruuda. „Tooma Lepa töö on investoritega läbi rääkida, meie taandume sellest asjast, aga peame Toomasele pöialt, et ta leiaks need investorid,“ lisas ta ja täpsustas, et tema teada käivad läbirääkimised kolme võimaliku rahastajaga. Kellega on tegu, on Kruuda sõnutsi saladus.

Spordikanali kontor jääb Tornimäe maja ruumidesse ehitatud stuudiosse. „Praegu on kanalis 35 töötajat, kellele lisanduvad Kalev Meedia inimesed, kes pole veel Spordikanalisse üle tulnud. Kõigepealt vaatame üle programmi vajadused ning võimalused. Siis saab öelda ka täpse inimeste arvu,“ ütles Toomas Lepp

Kruuda küsib Sporditähe eest liiga palju?

Oliver Kruudal õnnestus oma müügis olevatest varadest esimesena realiseerida telekanal, kuid ajakirjad on endiselt ostjateta. Sporditähe vastu on huvi tundnud selle eksomanik Donatas Narmont, kuid Oliver Kruuda sõnul pole Narmont tema hinnapakkumisele vastanud.

Kui palju ta Sporditähe eest raha küsib, Kruuda ei öelnud ning Donatas Narmontit kommentaariks tabada ei õnnestunud. Varem on Donatas Narmont Päevalehele öelnud, et ostaks Sporditähe meeleldi tagasi, kuid küsimus on „õiges hinnas“.

Kalev.ee portaal võib veel ellu jääda

Oliver Kruuda sõnul pole portaali tegevuse lõpetamise osas veel lõplikku otsust tehtud. „Võib-olla me mõtleme veel midagi välja, selle ülal pidamine ei ole ju kulukas,“ nentis Kruuda.

Samamoodi pole surmaotsust langetatud veel Kalevi hiljutiostetud ajalehe Tartu Ekspressi ja Tartu raadiojaama asjus. Küll aga on saanud vallandamisteate Kalev Meedia juht Alar Pink. "Ta on selle töö kaotanud, " nentis Kruuda.

Kalevi kommivabrik ja piimatööstus on müügis

Oliver Kruuda nentis, et on huvitatud ka Kalevi toiduainetetööstuse ettevõtete müügist, kuid ei ürita kiiret müüki teha.

Konkreetseid huvilisi siiski tema sõnul on „Peame läbirääkimisi Tere ja Kalevi müügiks,“ kinnitas ärimees ja andis mõista, et ostjakandidaadid on välismaalt, kuna „Eestis ei ole investoreid“.

Seni, kuni ostjaid pole, püüab Kalev kulusid kokku hoida. „Viime oma elu miinimumini,“ ütles Oliver Kruuda.

Kinnisvaraportfell üritatakse tühjaks müüa

Kalev REC, mis nüüd ümber ristitakse, tõmbab samuti tegevust koomale ning midagi juurde ei osteta. „Hooldamine jääb alles, sest ei saa vara lihtsalt niisama seisma jätta,“ üles Kruuda. „Sellega jääb tegelema paar-kolm inimest.“ Ärimehe sõnul on Kalev RECi kinnisvaraportfell poole miljardi krooni suurune ja eesmärk on sellest loobuda.

Lisaks sellele ei välista Kruuda Kalevi kontserni börsilt ära toomist, kuna see ei loo ettevõttele lisaväärtust. „Meile on börsilolek seni pigem koormaks olnud,“ nentis ärimees.

Mis saab, kui kõik on müüdud?

„Kui peaks nii minema, et kõik müüakse maha, siis juhtub lihtsalt see, et positiivne rahahulk jagatakse aktsionäride vahel ära,“ maalis Oliver Kruuda ette Kalevi kõige drastilisemat stsenaariumi.

Ärimehe sõnul tema ise sel juhul tegevusetult istuma ei jääks, kuna muid varasid ja ettevõtmisi olevat tal piisavalt.