“Lambakasvatusäri on kogu maailmas unikaalne seetõttu, et nõudlus lambaliha järele on kestnud aastakümneid, ole vaid mees ja osale selles äris edukalt. Et oleks mahtu, mis tagaks kasumlikkuse. Meie arvutused näitavad seda, et 2000–2500 põhikarja utte tagab selle, et toodangust saadud raha ületab toetused,” rääkis Koit Kull Meie Maale.

Lihalammaste kasvatajana ta villale erilist rõhku ei pane. Kuna kõige tulusam on realiseerida kuni 12-kuuseid noorlambaid eluskaaluga 40–50 kilo, siis mõnda lammast jõutakse pügada üks kord, mõnda kaks. “Kui villa eest pügamise raha tagasi saad, on väga kõva äri,” hindas Kull.

Saaremaa Ökoküla juhataja hinnangul pole keeruline leida ostjat konkreetsele kogusele kvaliteetse lihaga lammastele. “Praegu, sügisel on hinnad veidi odavamad, kuid meie müüme noorlambaid eluskaalu kilohinnaga 19–22 krooni ehk 760–1100 krooni lammas. Praegu ootab 300 noort jäära müümist ja üsna tõenäoliselt müüme need Eestisse," rääkis ta.