«Juust, piimapulber ja või seisavad ladudes,» nentis ühistu E-piim varumisdirektor Jaan Mutli Sakalale. «Euroopa Liidust piimatooteid maailmaturule peaaegu ei lähe, neid müüakse üliodavalt ja see kukutab ka kokkuostuhindu.»
E-Piim maksab praegu tootjatele juustupiima eest 3.80 krooni, joogipiima hind on 3.55 krooni.

Eestimaa talupidajate keskliidu juhatuse esimees Arvo Veidenberg peab madala kokkuostuhinna kõrval suureks mureks töötlejate diktaati. «Kellel on väiksemad piimakogused, need saavad ka viletsamat hinda ning kombinaadid on hakanud ähvardama, et sellelegi ei tulda järele,» rääkis ta.

Aktsiaseltsi Tere juhatuse esimehe Ülo Kivise sõnul hilineb firma piimaraha väljamaksmisega majanduskriisi mõjude tõttu.

Suure-Jaani valla Priidu talu peremees Priit Sootla leidis, et seekord töötab kõik põllumehele vastu: viljasaak läks suures osas untsu, piima kokkuostuhind on langusteel ning raha kättesaamine muutub raskeks. Masinate eest nõutakse liisinguid aga järjekindlalt.

Taluniku sõnul oleneb toimetulek paljuski sellest, mis hinnaga saab kevadtöödeks kütust osta. «Loodame, et liisingufirmad ei lähe masinate kallale,» lausus ta.