?Otsustasime Kolatakso projekti laiendada ka teistesse Eesti linnadesse ja piirkondadesse, kuna pilootprojekt Tallinnas käivitus üle ootuste hästi, ? ütles MTÜ Eesti Pakendiringlus juhatuse esimees Aivo Kangus. ?Kolatakso teenuse laienemine ei piirne kindlasti vaid käesolevaga, vaid meil on plaan hakata tegutsema ka veel teistes linnades ja piirkondades.?

Kolatakso laienes käesolevaga järgmistesse linnadesse ja piirkondadesse: Tartu, Pärnu, Rakvere, Kärdla, Kesk-Eesti ja Paide ning Ida-Virumaa (Kohtla-Järve ja Sillamäe).

Kolatakso on kaubik, mida on tarbijatel võimalik telefonitsi kohale tellida. Tarbijad peavad Kolataksot tellides maksma väljakutsetasu ning kui asjad ei ole ise välja tõstetud, siis ka korrusetasu iga korruse eest.

Kolatakso projekti kutsusid ellu kolm mittetulundusühingut ? Eesti Elektroonikaromu, Eesti Pakendiringlus ja Eesti Rehviliit, kuna need organisatsioonid vastutavad probleemtoodete taaskasutamise eest. Tänaseks on projektiga liitunud ka Euroopa lambitootjate tootjavastutusorganisatsioon Ekogaisma SIA Eesti filiaal.