Veterinaat- ja toiduameti peadirektori Ago Pärtel sõnul on hetkel loosse segatud kolm Eesti ettevõtet - Saaremaa Liha- ja Piimatööstus, Põlva Piim ja E-Piim.

"Peame selgitama, kust probleem on alguse saanud ja kõige suurema tõenäosusega on see alguse saanud väljaspool ettevõtteid," rääkis Pärtel reedel BNS-ile. "Praegu uurime koostöös ravimiameti ja taimetoodangu inspektsiooniga erinevaid variante läbi, arvatavasti tuleb meil veel võtta seeria proove."

Täienduseks iga-aastase riikliku saasteainete seireprogrammi raames võetavatele proovidele on veterinaar- ja toiduamet koostanud tegevuskava ravimijäägi allika väljaselgitamiseks ning asunud seda täitma, lisas Pärtel.

Vastavalt ravimiseaduse alusel kehtestatud määrusele on klooramfenikooli kasutamine põllumajandusloomade suhtes keelatud. Kloofamfenikooli sisaldavate ravimite kasutamise keeld laieneb ka välispidiselt manustatavatele ravimitele.

Keeldu eiranud füüsilist isikut saab karistada rahatrahviga kuni 200 trahviühikut, juriidilist isikut rahatrahviga kuni 30.000 krooni.