Kui LHV panga avaliku enampakkumise ehk IPO aktsiahinnaks on 6,95 eurot, siis pangatöötajatest aktsiaomanikud müüsid enda osalusi märkimisväärselt ehk rohkem kui poole madalama hinnaga jäädes vahemikku 3,2 kuni 4 eurot.

Jaaska on veel hiljemgi, 13. mail müünud ülejäänud aktsiad kahes osas hinnaga 3 ja 3,95 eurot väärtpaberi kohta. LHV aktsiate avalik märkimine on kestnud 2. maist kuni tänaseni ehk 16. maini.

LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum ütles Ärilehele, et kõik mainitud tehingud on tehtud väljaspool keeluperioodi ning tegemist ei olnud siseinfol põhinevate tehingutega.

"Kuna kõnealused isikud on siseinfo valdajad, järgisid nad kõiki reegleid, mida siseinfo valdajad peavad järgima. Tehingute tegemisest on LHV Groupi teavitatud ning tehingud on korrektselt raporteeritud finantsinspektsioonile. Kõigi kolme tehingu taustaks oli investeeringute korrastamine enne, kui LHV aktsia muutub börsil kaubeldavaks. Igal investoril on õigus müüa noteerimata väärtpabereid kokkuleppelise hinnaga. Tehingute vastaspooled ei kuulu avaldamisele."

Enne avalikku esmapakkumist oli LHV-l 272 aktsionäri, kellest sadakond pangagrupi töötajad. Rum kinnitas, et töötajad on osalenud varasemalt kinnistel emissioonidel, kust neil oli võimalik aktsiaid omandada.