"Misasja, ikka veel laulab või?!" imestab keskealine väga heatujuline naisterahvas. "Enne oli ikka kuum poiss, aga nii kui Ly ära võttis, hakkas maha käima. Mis? Polegi tema või?" Alles nüüd jõuab osale inimestele pärale, et laval ei keksle mitte staar ise, vaid Sal-Salleri teisik.

Bonny & Clyde alustas playbacki õhtuid ning üks kord kuus koguneb lavale päris palju kuulsuste teisikuid. Kuna Smilersi jäljendamine nõuab suurt bändi, siis oli julgeid vaid kolm. Ühte Sallerit saatmas ainult koniga kontrabassimees, teisel kokku aetud terve ansambel ning kolmandal lõi taustal tantsu autokujuliste plagudega poiste tantsutrupp. Kõik Hendrikud on tumeda peaga ning blondeerimise peale keegi välja pole läinud.

Kui esimene Saller lavale astub, siis on paljud imestunud. Mees saadab end kitarril ning laulab täiesti ise. Linti ei kasuta. Hääl muide on väga loomutruu, aga vahetekstides pruugib ta Sal-Sallerist rohkem soome keelt. Teises numbris ilmub lavale tüdrukute kamp, kes õnnestunult jäljendab ansamblit kui tervikut. Mis sest, et tüdruk, kes Hendrikut matkib, kohati muusikaga sünkroonis ei püsi. Vaeva on nähtud aga kõvasti ning pilt on koos pillidega üsna tõene. Kolmanda numbrina astub lavale näitleja Tanel Saar, keda laiem avalikkus tunneb seebiseriaalist "Kired". Tanel lööb lahti laulu "Lähme sõidame", tuleb ka Salleri jäljendamisega hästi toime ning autokujuliste kujudega tausta tantsivad poisid muutuvad naiste üldiseks lemmikuks.

Kui esimese numbri ajal on publik jahmunud ega saa aru, mis õigupoolest toimub, siis hindamise ajaks on kõik üles sulanud, mõistnud, et tegu on jäljendamisega, ja laulavad rõõmsalt kaasa.

"Ja võitja on... number üks!" hõiskab konferansjee, ning Sal-Saller number üks ehk näitleja Jan Uuspõld naudib võidurõõmu. Auhind ehk Olümpia kõrgeima korruse saun on sama hästi kui käes. Tõsi, vaid üheks õhtuks. Jan Uuspõld on muide see, kes Kanal 2 "Vigla show`s" vahetevahel oma sallerlikku häält ja välimust paroodiates kasutab.

Playbacki üritused aga jätkuvad ning novembris astub lavale ABBA viiel erineval moel.


Sal-Saller. "Laske aga käia!"

"Jumala kahju, et ise ei teadnud sellest üritusest midagi. Oleksin kindlasti vaatama tulnud, sest kujutan ette, et seda oleks päris põnev näha olnud," kahetseb Hendrik Sal-Saller siiralt. Brünettide Sal-Sallerite sõust kuuldes itsitab laulumees parajalt ja lisab, et peab pea tagasi mustaks värvima. Siis vähemalt haakuks playbackshow`dega. "Nii et peab siis brüneteerima!" naerab ta laginal ja lisab, et tal pole midagi selle vastu, kui teda parodeeritakse. "Igatahes lahe ettevõtmine, ja kui seda hästi tehakse, siis lasku aga käia!"

Argo KASELA