Võrreldes eelnenud aastatega on oluline muutus näituse algamine lauluväljakult, mille mereväravates on messi peasissepääs ja tasuta parkla, kuhu mahub enamik näitusekülastajate autosid. Lauluväljakul saab näha mootorrattaid, veesõidukeid, veoautosid ning militaar- ja päästetehnikat, samuti on seal erinevad teemanäitused nagu Eesti auto- ja motospordi ülevaatenäitus ning Nõukogude Liidu autode väljapanek.

„Tegu on uue põlvkonna Motorexiga, mis pole ainult automess, vaid aasta tähtsaim tehnikasündmus laiemalt,“ lausus autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liidu juhatuse esimees Jaak Uudla.

Kaasatud on tehnikahariduse ja innovatsiooniga seotud ettevõtted, samuti tehakse koostööd tehnikaülikooliga. Koostöös tehnikaülikooli teadlastega toimub Motorexi raames alternatiivenergiat ja robotiehitust käsitlev seminar, kus antakse üle stipendiumid innovatsioonivaldkonnas edukatele noorteadlastele.

Üheks Motorexi tõmbenumbriks on humanoidrobot Honda Asimo, mis oskab kõndida, kätelda, rääkida ja täita mitmesuguseid ülesandeid. Samuti saab näha kuulsat Toyota muusikaautot Aygo DJ, mis kujutab endast autosse pakitud professionaalset diskoripulti. Spetsiaalselt Motorexi jaoks tuuakse Eestisse Subaru Impreza WRC 2006. aasta mudel, millega Subaru tehasetiimi sõitjad võistlevad tänavu MM-rallidel. Esitletakse ka eestlaste jaoks uut automarki Dodge, mis alles hiljuti alustas tegutsemist Euroopa autoturul.