Riigihanke tulemusel valitud turvafirma ülesandeks on panna alates 2016. aasta 1. jaanuarist hoones välja ööpäevaringne mehitatud valve, et muuseumi vara oleks kaitstud ja külastajate turvalisus tagatud, teatas USS Security.

USS Security lõuna ja lääne regiooni juhi Kalev Intsi sõnul on Eesti Rahva Muuseumi valvamine ettevõttele väga vastutusrikas ja väärikas ülesanne.

“Kuigi külastajatele avab muuseum uksed alles aasta pärast, on juba praegu osaliselt alustatud üksikute suuremate eksponaatide sissekolimisega. Meie turvatöötajad hakkavad oma ülesandeid täitma nii ringkäikude kui videopildi jälgimisega.

Uut muuseumi projekteerides ja ehitades on just videovalve lahendusele suurt rõhku pandud. USS Security inimesed hakkavad hoones töötama Eesti tõenäoliselt ühe kvaliteetseima ja läbimõelduima videovalve süsteemiga.

Kuna hoone üheks oluliseks funktsiooniks on unikaalsete eksponaatide säilitamine, siis saavad seal olema ka tavakülastajatele keelatud alad, mis on ühtlasi ka kõrgendatud valve all,” lausus Kalev Ints.

Kalev Intsi sõnul on ettevõttel tuumikmeeskond muuseumile valveteenuse pakkumiseks juba olemas. “Siiski otsime oma tiimi veel häid inimesi, kes soovivad turvatöötajana selles põnevas projektis kaasa lüüa ning olla osa ajaloolisest ettevõtmisest.”

Riigi Kinnisvara AS-le oli Eesti Rahva Muuseumi turvateenuse osutaja valik seni suurim üksikobjekt, millele korraldati riigihange. Kui tavapäraselt piirdub turvateenuse riigihankel võitja selgitamine hinnapakkumiste võrdlemisega, siis kõnealuse hanke puhul pidid omavahel võistlevad ettevõtted ka suuliselt kaitsma pakutud lahendusi ja tõestama oma teenuse kõrget kvaliteeti.

Kolmeaastase valveteenuse lepingu maht on 463 780 eurot.