Süüdistatavate kuulamine oli planeeritud esmaspäevaks, kuid prokuröri haigestumise tõttu piirdus kohus üksnes süüdistuse poolt tõendusmaterjalina esitatud helisalvestiste kuulamisega.

„Helisalvestised olid monteeritud ja prokurör ei ole seniajani suutnud originaalsalvestist kohtule esitada, mistõttu pole need tõendid autentsed,” ütles Ossinovski advokaat Jelena Kvjatovska. „Kohtus esines ka ekspert, kes kinnitas, et kohtule esitatud salvestisi ei saa autenseteks pidada. Materjali monteerimist kinnitas ka riiklik ekspert.”

Ossinovski ja Magonise tehingu korruptiivsust pole Kvjatovska sõnul kinnitanud ka ülejäänud 30 esinenud tunnistajat.

„Kaitse positsioon seisneb selles, et Magonise ja Ossinovski vahel toimus tehing ja raha anti üle. Kuid Ossinovski eesmärgiks oli, et Magonis aitaks kaasa tehingutele Venemaa Raudteedega," selgitas Kvjatovska.

Süüdistuse kohaselt andis Osinovski 2015. aasta suvel Magonisele 500 000 euro suuruse altkäemaksu, et võita Läti Raudtee veeremiga seotud mitme miljoni dollarilise mahuga hange, kirjutas tvnet.lv. Tegemist oli kasutatud diiselvedurite ostmisega Skinest Raililt.

Nii Magonis kui ka Ossinovski ei ole oma süüd tunnistanud.

Mullu aprillis kohtus esinenud tunnistaja rääkis, et Ossinovskile kuuluva Daugavpilsi vedurite remondidepoo majanduslik olukord halvenes, sest Venemaa Raudteed ei allkirjastanud olulist remondilepingut. Ettevõte lõpetas 2014. aasta umbes 1,3 miljoni euro suuruse kahjumiga.
Ossinovski soovis, et Venemaa Raudteede toonase presidendi Vladimir Jakuniniga lähedastes suhetes Magonis aitaks ärisidemetele kaasa.

Mullu märtsis kohtus esinenud tunnistaja, Läti Raudtee kaubaveoettevõtte juht rääkis, et Magonisel ei olnud süüdistuse aluseks olnud veduritehingule mingisugust mõju.

Magonis vallandati pärast seda, kui korruptsiooni ennetamise ja tõkestamise büroo arreteeris ta altkäemaksu võtmise kahtlusega. 8. augustil 2015 võttis Riia ringkonnakohus Magonise vahi alla, kuid hiljem vabastas 400 000 dollari suurune kautsjoni eest.

15. jaanuaril 2018 saatis Limbazi ringkonnakohus Skinest Raili osa juhtumist Eesti kohtule. Prokurör Evita Masule ütles siis agentuurile LETA, et juriidiliste isikute üle tuleks kohut mõista riikides, kus nad on registreeritud ja pole põhjust karta, et ettevõte võiks Eesti kohtutes seista silmitsi väiksema vastutusega.