Kohe pärast tema surma ilmus Bahamas välja käsitsi kirjutatud testament aastast 2001. Selles oli kirjas, et uksehoidja William Courtney, liftimees Felix Afanador ja pensionil viibiv jooksupoiss George Rodriguez on tema pärijad. Testamendi järgi saaks igaüks neist miljon dollarit.

Paraku ei ole kõik aga sugugi nii lihtne. Enam kui 50 aastat Clarki advokaadiks olnud Leonard Boehner esitas testamendi aastast 2004. Selle järgi jääb 17 miljonit dollarit riigi päästearmee. Boehner määrati ka Clarki vara jagama.

Väga kirju elu

Alicia Corning Clark sündis 1936. aastal Poolas. Ta tuli USAsse pärast II maailmasõda koos oma emaga. Lootustandva näitlejannana sai temast kohe ka kõmupressi lemmik. Teda pandi paari näitlejate Gary Cooperi, Tyrone Poweri ja William Holdeniga.

Clarki esimene abielu oli britt Edmund Purdomiga. Tema teine abikaasa oli Alfred Corning Clark, kes oli Singeri õmblusmasina tootjate suguvõsa pärija. Naine sai päranduseks 10 miljonit dollarit, kui mees 45-aastaselt ootamatult suri. Ja kõigest 13 päeva pärast abielu sõlmimist.

Aastaid väitis naine, et oli põgusalt kihlatud John F. Kennedy endaga. Väidetavalt seisis naise öökapil foto, mille peal ta JFK-ga tantsis. Clark ütles 1961. aastal ühes intervjuus, et JFK isa ei olnud nende abieluga nõus, kuna naine oli juut.

Naise väiteid võiks mitte uskuda, kui FBI dokumentidest ei tuleks välja üks pentsik seik. Mõned kuud enne president Kennedy mõrva ütles J. Edgar Hoover Robert Kennedyle, et üks kohtukaasus ähvardab saada presidendi tagasivalimisele saatuslikuks. Selle kohtusaaga üks osapool oli Alicia Corning Clark. Väidetavalt maksti naisele 500 000 dollarit, et ta ei räägiks oma suhetest John F. Kennedyga.

Hiljem veetis Clark suure osa oma ajast Bahamal, kus ta abiellus Norman Gayga - kulturistiga, kellest sai hiljem tervishoiuminister. Nad lahutasid abielu 1985. aastal.

Clark sai lähedaseks uksehoidja William Courtneyga, kes töötas majas, milles naine ligi 30 aastat elas. See asus Manhattanil. Courtney enda sõnul käis mees Clarke'ga arsti juures ja šoppamas. Ta istus naise korteris ja kuulas tema heietusi varasematest romantilistest suhetest.

2001. aasta testament jätab naine 1 miljoni kõigile kolmele mehele, kes selles hoones töötasid. Lisaks neile saaksid oma osa kinnisvarahaldaja Wesley Newbold (1 miljon dollarit) ja Clarki assistent Dwayne Finley, kes saaks ülejäänud summa, mille seas on ka kinnisvara Bahamal.

Kõik majas töötanud mehed on öelnud, et Clark rääkis neile tihti, kuidas nende elu muutub ning neid ootab ees suuri asju ja et neid õnnistatakse. Courtney väidab, et Clark rääkis talle miljoni dollarilisest pärandusest vaid mõni kuu enne surma.

Finley advokaadi sõnul on 2001. aasta dokument igati usaldusväärne. Courtney tundis ära Clarki käekirja. Neil kõigil on plaan minna stiilselt pensionile. Samas väidab Clarki ihuadvokaat, et õige on 2004. aasta testament. Tal on kolm tunnistajat, kes nägid selle allakirjutamist pealt. See muudaks kõik varasemad testamendid kehtetuks.

Finley advokaat palkas käekirjaeksperdi, kes väitis, et 2004. aasta testament on võltsing. Boehneri advokaadid on viidanud Finley varasemale kuritegelikule taustale, et tema sõnade väärtust vähendada.

Boehnerile on antud võim otsustada, kes saab Clarki New Yorgis asuva vara, mille seas on ka 4,5 miljonit dollarit maksnud korter.

Samal ajal uuritakse Bahamal, kas 2001. aasta testament on autentne. Clarki sealsed varad külmutatakse, kuni otsus on tehtud.