Finnair lubab suurendada Tallinna-Helsingi liinil võimekust ning toob võimalusel populaarsematele väljumisaegadele suurema lennuki.

Finnair soovib tagada Eestist läbi Helsingi mugavad lennuühendused Euroopasse, Aasiasse ja Põhja-Ameerikasse, teatas ettevõte.

"Peame Eestit oma koduturuks ja Helsingi lennujaam on sellest tulenevalt eestlastele lennuväravaks kogu maailma," ütles Finnairi globaalse müügi asepresident Mikko Turtiainen. "Lendame Tallinna ja Helsingi vahel 39 korda nädalas ning Tartu-Helsingi vahel 7 korda nädalas ja anname ka edaspidi endast parima, et pakkuda Eesti klientidele häid lennuühendusi," lisas Turtiainen.

Finnair lendab Tallinnast ja Tartust läbi Helsingi rohkem kui 60 sihtkohta Euroopas, 17 Aasias ja 3 Põhja-Ameerikas. Ligikaudu 90 protsenti eestlastest, kes lendavad Tallinn-Helsingi liinil kasutavad Finnairi ühenduslendu, et oma reisi jätkata.

Läti lennufirma Airbaltic pakub rohkem lende ning lubab anda endast parima, et abiks olla lennureisijatele, keda mõjutab Eesti lennufirma tegevuste peatamine.

Airbalticu tegevjuht Martin Gaussi sõnul on nende koduturuks on Läti, Leedu ja Eesti. “Me täiustame oma teenuseid koduturgudel, pakkudes rohkem otselende osana oma Horizon 2021 äriplaanist, mida toetab meie uus investor,” teatas ta.

Ettevõte märgib ühtlasi oma teates, et reisijad, keda tänane teade mõjutab, on oodatud kontakteeruma Airbalticuga. Reisijatele, kel on Estonian Airi pilet, pakub Airbaltic erihindade ja tasudega pileteid, mida saab broneerida Airbalticu kõnekeskuse kaudu.

Sel suvel teatas Airbaltic oma uuest äriplaanist Horizon 2021, mis keskendub märkimisväärselt enam lennuühenduste parandamisele kogu Baltikumis. Airbaltic Horizon 2021 sihiks on opereerida 11 otseliiniga Tallinnast ning Vilniusest ning enam kui 60 otseliiniga Riiast järgmise viie aasta jooksul.

Airbalticu aina tihenev otselendude võrgustik Balti mere piirkonnas vajab hoolikat lennupargi olukorra hindamist lähiaastatel, eriti piirkondlike lendude puhul, lisab ettevõte oma teates.

Airbaltic pakub praegu nelja otseliini Tallinnast: Tallinn – Riia, Tallinn – Berliin, Tallinn – Pariis ja Tallinn – Viin.