Moskvasse ja Peterburi reisijate vedu korraldav GoRail soovib pakkuda Tallinna-Narva liinil Edelaraudteele konkurentsi. Pealinnast Narva sõit maksab endise 210 asemel 147 krooni, Tapale saab endise 146 asemel 90 krooniga.

GoRaili arendusdirektori Jolan ·evtsovi sõnul on eesmärgiks pakkuda kvaliteetset teenust ja seda konkurentsivõimelise hinnaga. ”Meie sõidame Tallinnast Narva täpselt kolme tunniga ja see on kiirem ka pakutavatest bussiliinidest,” ütles ·evtsov. ”Kui asi ennast õigustab ja reisijaid lisandub, siis kavatseme põhimõtet laiendada ka Moskva rongile.”

Edelaraudtee rong sõidab Tallinnast Narva kolm tundi ja 34 minutit, pilet maksab 85 krooni. Bussipiletite hinnad algavad 120 kroonist, kuid sõiduaeg on pea neli tundi. Bussifirma Sebe piletid maksavad sõltuvalt kellaajast ja sõidu kestusest 130 kuni 150 krooni.

GoRail kavatseb peatselt Peterburi liinile lisada peatuse ka Rakveres. ”Kohalik omavalitsus on sellest huvitatud ja loodame selle suve lõpuks ka ära teha,” ütles ·evtsov.

Edelaraudtee sõidab Tallinna ja Narva vahet korra päevas, väljumisega hommikul Narvast kell 6.30 ja Tallinnast kell 17.24. GoRaili Tallinna-Peterburi rong väljub Narvast kell 10.20 ja Tallinnast kell 15.30. Edelaraudtee rong teeb teel 20 peatust, GoRaili oma peatub vaid Tapal, Jõhvis ja Narvas.