"Samuti tuleks mõelda sellele, kuidas tagada üldteenuse osas parem konkurents, arvestades, et üldteenus moodustab täna 22 protsenti tarbimisest ja seda teenust ostab AS Elektrilevi iseendaga seotud ettevõtjalt, AS-lt Eesti Energia," ütles Kallas, vahendab BNS.

"Tarbija jaoks muudaks olukorda kindlasti selgemaks see, kui kogu teenusepaketi eest esitatakse üks arve ja kui lepingupartneri vahetamise tähtaeg oleks lühem," märkis ta.

Kallase sõnul on elektriturul veel palju teha, et tõepoolest kujuneks välja avatud turg; et turul oleksid ühesugused mängureeglid ja tekiks suurem konkurents elektrienergia pakkujate vahel, mis kokkuvõttes tooks elektri hindu alla.

Lisaks arutas majanduskomisjon teisipäevasel istungil olukorda peale elektroonilise side seaduses tehtud muudatust televisiooniteenuste tasu osas ja elektrituru avanemisega seotud küsimusi.

"Elektroonilise side seadusesse tehtud muudatus on suures plaanis oma eesmärgi täitnud. Oht, et kaabellevis olevad kliendid kaotavad võimaluse näha Kanal 2 ja TV 3 on tänaseks möödas ning nimetatud kanalid ja kaabelleviteenust osutavad sideettevõtjad on suures osas jõudnud mõistlikus tasus kokkuleppele," kommenteeris Kallas.

Möödunud aasta oktoobris vastu võetud elektroonilise side seaduse paragrahv 90 täiendamise seadusega täiendati seniseid regulatsioone sättega, mille kohaselt on vaba juurdepääsuga televisiooniteenuse osutajal õigus nõuda kaabelleviteenust osutavalt sideettevõtjalt mõistlikku tasu teleprogrammide taasedastamise eest.