Konkurentsiameti esindaja ütles BNSile, et peadirektor kirjutas lubavale otsusele alla kolmapäeval. Amet sai koondumise teate, mille kohaselt Eesti Statoil omandab valitseva mõju Shell Eesti osa üle, 11. oktoobril.

Neljapäeval andis ka Leedu konkurentsiamet Lietuva Statoilile loa 16 kohaliku Shell Lietuva tankla ostmiseks.

Shell ja Statoil teatasid tehingust, mille kohaselt lähevad Shelli Baltimaades paiknevad teenindusjaamad üle Statoilile, 4. oktoobril. Tehingu maksumust pooled ei avalikusta.

Eesti Statoili turundusjuht Hede-Kerstin Luik märkis toona, et tehingu lõpuleviimine sõltub puhtalt eri riikide konkurentsiametitest ning senikaua kulgeb firmade jaoks tegevus edasi tavapäraselt ja midagi konkreetselt ei muutu.

Tehingu tulemusel tõuseb Statoili enda hinnangul firma turuosa kolmes riigis kokku keskmiselt 24 protsendini, sealhulgas ligi 29 protsendini Eestis, 22 protsendini Lätis ja 20 protsendini Leedus.

Praegu on Statoilil Eestis 22, Lätis 32 ning Leedus 36 teenindusjaama, lisaks on ketil kokku üheksa automaatjaama. Pärast Shelli jaamade ülevõtmist kuulub Statoilile Baltimaades 157 teenindusjaama.