"Tänane veeteenuse hind Tallinnas ei ole kulupõhine ja ettevõte ei ole asunud seadust täitma. Konkurentsiamet on küll teinud ettevõttele ettekirjutuse, et ta seadust täitma hakkaks ja rakendaks kulupõhiseid hindu, aga kuna ettevõte seda ei teinud ei ole ning on vaidlustanud selle kohtus. Kohus on andnud ajutise õiguskaitse, siis me loomulikult austame kohtu seisukohta," kommenteeris konkurentsiameti juht Delfile.

Juhul kui lõpliku kohtulahendi tulemusel hakatakse tekitatud kahju või vahe hüvitamist nõudma, siis on see Otsa sõnul puhtalt osapoolte vaheline küsimus. "Minul on seda väga raske kommenteerida, sest sellisel juhul peaksid tarbijad hakkama tsiviilkorras ettevõttelt kompensatsiooni nõudma," sõnas ta.

Tallinna Vesi on öelnud, et konkurentsiamet on välistanud igasuguse dialoogi ettevõttega. Otsa sõnul ei vasta see tõele.

"See küll ei ole õige, sellepärast, et me oleme mitmeid kordi kohtunud ettevõtte Suurbritannia omanikega, kohtunud ettevõtte esindajatega, selgitanud, rääkinud... Need väited ei vasta küll absoluutselt tõele," ütles Ots.

Tallinna ringkonnakohus jättis reedel muutmata lahendi, millega peatati konkurentsiameti ettekirjutuse täitmine kuni kohtumenetluse lõpuni.

Kohtuvaidlus läbi aja:

* Konkurentsiamet tegi 10. oktoobril 2011. aastal ettekirjutuse, mis kohustas AS-i Tallinna Vesi esitama hiljemalt 14. novembril hinnataotluse kehtivate tariifide alandamiseks 29 protsendi võrra.

* Vastuseks ettekirjutusele esitas Tallinna Vesi 9. novembril Tallinna halduskohtule taotluse esialgse õiguskaitse kohaldamiseks, paludes kohtul peatada ettekirjutuse kehtivus, kuni kohus teeb otsuse ettekirjutust vaidlustava kaebuse osas.

* 6. veebruaril teavitas Tallinna halduskohus ettevõtet, et on peatanud konkurentsiameti ettekirjutuse täitmise kuni lõpliku kohtuotsuse tegemiseni.

* 17. veebruaril vaidlustas konkurentsiamet ringkonnakohtus halduskohtu määruse, millega peatati konkurentsiameti ettekirjutuse täitmine.

* Konkurentsiamet ei kooskõlastanud mullu novembris AS Tallinna Vesi poolt esitatud 2011. aasta hinnatõusu taotlust. Kehtima jäid 2010. aasta 1. jaanuarist kehtestatud hinnad. Tallinna Vesi kaebas otsuse kohtusse.

* Kohus liitis 6. veebruaril nii kehtivate (2010. aasta) tariifide kui ka 2011. aasta hinnataotluse mittekooskõlastamise kohtumenetlused, seega on ettekirjutuse täitmine peatatud, kuni mõlemad vaidlused on lahenduse leidnud.