“Vastavalt 30. jaanuaril sõlmitud ja nüüdseks ametliku kinnituse saanud tehingule saame laiendada Euroapteegi võrgustikku kokku 54 apteegile, millele lisandub täiendavalt 19 apteeki, mis tegutseb frantsiisilepingu alusel,” lausus Euroapteek OÜ juhatuse esimees Inna Mets. “Järgmise sammuna kavatseme tehingu lõpule viia, et seejärel edasi liikuda kahe teineteist Eesti turul ideaalselt täiendava võrgustiku integreerimisel ja sünergiate otsimisel.”

Metsa sõnul viiakse Ülikooli Apteekide integreerumisprotsess, sh kliendilojaalsusprogrammide ühildamine, lõpule eeldatavalt tänavu aasta teises pooles, misjärel kogu võrgustik jätkab kaubamärgi Euroapteek all.

Lisaks Euroapteek OÜ ja Yliopiston Apteekki OÜ koondumisele kinnitas konkurentsiamet ka Euroapotheca gruppi kuuluva hulgimüügifirma Baltfarma OÜ ja Medapta OÜ koondumise.

Euroapteegi võrgustiku laienemine Eestis on osa Euroapotheca grupi pikaajalisest strateegiast, mis seab eesmärgiks kujuneda juhtivaks apteegiketiks Põhjala ning Kesk- ja Ida-Euroopa regioonides. Tänavu veebruari alguses jõustus lõplikult ka Euroapotheca ostutehing Rootsis 189 Apoteksgruppeni apteegi omandamiseks.

Euroapotheca grupi võrgustikku kuulub hetkel kokku 643 apteeki Eestis, Lätis, Leedus, Rootsis, Poolas ja Ukrainas.