Konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna juhataja Svetlana Ljutova ütles esmaspäeval BNS-ile, et seaduse järgi on ametil aega koondumisteadet menetleda 30 päeva, juhul kui koondumisega konkurentsi ei kahjustata. "Kui ilmneb, et turul on probleeme, siis lisandub sellele neli kuud," lausus ta.

Ljutova sõnul on amet tulnud tavaliselt toime kiiremini ning väga harva on läinud tarvis menetluseks kogu seadusega lubatud aega.

Konkurentsiamet sai ettevõtetelt koondumisteate möödunud nädala neljapäeval.

Varasema info kohaselt hakkab Sõõrumaa K Grupi ja Sepa Pristise valveäri ühendamisel sündinud USS Security Eesti AS-ist kuuluma 40 protsenti Pristisele.

Möödunud nädala teisipäeval allkirjastatud lepingu kohaselt ühendavad K Grupp ja Pristis oma mehitatud ja tehnilise valve äri. Ühinemine toimus K Grupp Turvateenused AS-i aktsiakapitali laienemise kaudu, tehingu väärtus on ettevõtte teatel 10 miljonit eurot.

Möödunud aasta andmetel kuulus Eesti tehnilise ja mehitatud valve teenuse turust 58 protsenti G4S Eestile, 14 protsenti Securitas Eestile, üheksa protsenti Pristisele ja kuus protsenti K Grupile.