ETK juhataja Rein Sepp kirjutas tarnijatele 30. juunil saadetud kirjas, et lihtsustamaks pakendite tagastamisega seotud asjaajamist teeb ETK neile ettepaneku anda oma kohustused lepinguga üle MTÜ-le Eesti Taaskasutusorganisatsioon (ETO) ning soovitas ettepanekut kaaluda koostöö tõrgeteta laabumise huvides.

“Antud majandussektor on konkurentsiameti teravdatud tähelepanu all,” ütles konkurentsiameti peaspetsialist Mario Sõrm. Tema sõnul on tarnijatele seesuguse surve avaldamise vältimiseks tulevikus konsulteeritud kõigi Eestis akrediteeritud taaskasutusorganisatsioonidega.

Sõrme sõnul pöördus ETK ise konkurentsiameti poole, et saada hinnangut tarnijatele saadetud kirjas sisalduva soovituse õiguspärasuse kohta. 20. juulil saadetud vastuses leidis konkurentsiamet, et ETK piiras tarnijatele saadetud kirjaga nende ettevõtlusvabadust.

ETK jaekaubandusdirektori Jaan Marjundi sõnul oli kõnealuse pöördumise eesmärgiks vaid oma partnerite teavitamine keskkonnaalastest nõudmistest, mis neid varasemast oluliselt rohkemaks kohustavad.