5000 euro suuruse preemia ja aasta noore ettevõtja tiitli annab president Kersti Kaljulaid üle 4. oktoobril pidulikul auhinnagalal.

„Noore ettevõtjana seisad pidevalt silmitsi uute väljakutsetega ja tabad tihti end mõtlemast, mis suunas edasi pürgida ja kas teed ikka õigeid valikuid. Elad omas mullis ja ei võta aega maha selleks, et tähistada oma positiivseid saavutusi.

Noore ettevõtja preemia annab just sellise võimaluse, tunnustades seni saavutatud edusamme ja see on väga väärtuslik kogemus.

Pealegi on kõikide osalejate lood suur inspiratsioon nii teistele kui ka alles alustavatele noortele tegijatele. Kindlasti soovitan sellest kogemusest osa saada!“ julgustas 2017. aasta laureaat Kristel Kruustük Testliost teisi noori ettevõtjaid preemiale kandideerima.

„Eesti ettevõtjad on meie majanduse kasvumootor ja pean väga oluliseks, et toetaksime uute ettevõtjate pealekasvu,“ ütles Swedbanki ettevõtete panganduse juht Liisi Himma.

„Tõstsime tänavu konkursi vanusepiiri 35 aastani, sest silmapaistvate saavutusteni jõudmiseks on lisaks julgele pealehakkamisele vaja ka aega. Ettevõtte loomine ja kasvatamine on keeruline ja pühendumist nõudev töö,“ lisas Himma.

„Konkurss annab võimaluse märgata ja tunnustada noori ettevõtjaid, kelle teod on mõjutamas Eesti ettevõtlusmaastikku.

Ettevõtlike noorte esiletoomine aitab motiveerida ja innustada tänaseid ettevõtjaid aga ka tuua ettevõtluse juurde noori, kes veel pole julgenud ettevõtlusega tegelema hakata,“ ütles kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts. „Julgustan kõiki, kes teavad noort ja tegusat ettevõtjat neid ka konkursile esitama.“

Konkurss on mõeldud kuni 35-aastasele (k.a) Eestis registreeritud ettevõtte omanikele ja juhtidele, kes on paistnud silma selle hea käekäigu kindlustamisel, oma toodete, teenuste või tehnoloogiate uuenduslikul kasutamisel ja/või kes juba ekspordivad või omavad ekspordipotentsiaali.

Kandideerimiseks tuleb 7. septembriks saata aadressile konkurss@koda.ee digitaalselt allkirjastatud motivatsioonikiri ja ankeet, mille saab alla laadida Eesti Kaubandus-Tööstuskoja lehelt.

Oma kandidatuuri võivad esitada ettevõtjad ise, nende töötajad, kliendid või erialaorganisatsioonid jt. Võitja valib korraldaja-organisatsioonide ja ettevõtjate esindajatest koosnev komisjon. Preemiat rahastab Swedbank Eesti.

Noore ettevõtja preemia konkurss toimub juba neljandat korda. 2015. aastal pälvis tiitli ja preemia Indrek Ulst ettevõttest Mooncascade OÜ, 2016. aastal Markus Villig ettevõttest Taxify OÜ ja mullu Kristel Kruustük ettevõttest Testlio OÜ.