Kaks nädalat tagasi 29 töötaja koondamisest ning 300 sundpuhkusele saatmisest teatanud Elcoteqi Tallinna üksus müüb oma tootmisseadmeid. Trüki-plaatide valmistusseadmeid ning muud automaatikat pakutakse teistele ettevõtjatele oksjonil.

Elcoteqi Eesti kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts lausus, et ettevõte kavatseb masinaparki uuendada, et konkurentsis püsida. Et aga sügisel Tallinna oodatavate tellimuste mahud ja sisu on seni teadmata, uusi seadmeid asemele ei osteta.

“Karmilt öeldes võib ka nii öelda. Seos kahe asja vahel on olemas,” vastas Jaanus Pauts küsimusele, kas kõigepealt lähevad tehasest inimesed ja seejärel ka seadmed. “Tegemist on siiski murdosaga kogu meie seadmepargist.”

Pauts lausus, et kui tehasel on tellimused käes, saab uusi seadmeid valmistajatehastest kiiresti tellida ning vajaduse korral ka teistest Elcoteqi üksustest kohale tuua. “Seadmed on maha kantud ning seetõttu on iga kroon, mis nende eest saame, plussiks. Prügimäele viimine oleks kallis,” lisas Elcoteqi kommunikatsioonijuht.