Eelmisel nädalal teatas Tallinna linnavalitsus, et Kopli liinide ostust huvitunud ning ainsana pakkumises osalema kvalifitseerunud Suurbritannia firma Ransome´s Trading Holding Company Ltd loobus ostuprotsessi jätkamisest ning teises etapis pakkumist ei esitanud.

Nimelt oli probleem selles, et ärimees soovis ostu jätkata talle kuuluva teise firma nime alt, kuid Eesti seaduste järgi on ostutehingu ajal keelatud juriidilist isikut vahetada. Ärimees Paul Cooke'i esindaja, EST Kinnisvara juhatuse liige Eva Kams kinnitas, et briti seadused avaliku maa ostmisel selliseid nõudeid ei sea ning sellepärast tuli see Cooke'ile siin ootamatusena. "Nüüd on ta sellest seadusenüansist teadlik ja kinnitas oma jätkuvat huvi Kopli kinnistute vastu. Tõenäoliselt osaleb ta ka järgmisel linnavalitsuse korraldataval enampakkumisel," arvas Kams.

Kuigi Tallinna linnavalitsus on korraldanud liinide müügiks mitu enampakkumist, oli neis enne kaks olulist tingimust, mis ärimehi 17 hektari suurust maa-ala ostma ei kutsunud. Nimelt pakkus linn eelmistel kordadel müügiks hoonestusõigust ja arendaja õlule oleks jäetud ka sealsete elanike ümberkolimine.
Seekord pakuti enampakkumisel aga kinnistute ostmisõigust ning Põhja-Tallinna linnaosavalitsus on suutnud enamus liinidel elanud peresid majutada mujale munitsipaalkorteritesse.