1) Millise Euroopa riigi majandus saab kõige suurema löögi kui Kreeka rahvas ei ole nõus praegu pakutud tingimustel Euroopast abi saama?

Suurim kaotaja on Kreeka (ise). Võimalik tekkiv objektiivne vajadus minna üle oma rahale toob suure tõenäosusega tavalise inimese ostujõule suurema löögi, kui seda teeks Troika (IMF, Euroopa Liit, Euroopa Keskpank) kahtlemata karmide nõudmistega kaasa minemine.

2) Milline Euroopa kommertspank saab kõige suurema löögi?

Tänaseks on Kreeka teema piisavalt isoleeritud ning Kreeka maksesuutmatus ei tohiks olla ühelegi kommertspangale märkimisväärne hoop. Erandiks on loomulikult Kreeka enda pangad, mis euroalast välja kukkumise korral läheks suure tõenäosusega natsionaliseerimisele. Valitsusel tekiks aga seoses deposiidikindlustusega hiiglaslikud kohustused oma rahva ees. Nende kohustuste täitmiseks poleks aga eurosid ning need täidetaks juba uue oma rahaga. Oma raha kasutusele võtmisel kreeklaste ostujõud kindlasti langeb päris märkimisväärselt.

3) Kas ja kes on teinud vea, et olukord on üldse muutunud nii kriitiliseks?

Kui üritada leida vastus, kes või mis konkreetselt süüdi on, siis suurim süüdlane on teguviis, kus kriitilisi majandusega seotud ja majanduspoliitilisi otsuseid on langetatud poliitilisest, mitte majanduslikust loogikast lähtuvalt. Selle käigus on unustatud, et rahvastik vananeb ja võlakoormat ei saa igavesti kasvatada.