Kaldalu sõnul on Asperi eesmärk müüa lisaks geenianalüüsile kui teenusele ka Asperis välja töötatud geenianalüüsi tehnoloogiat ja riistvara.

Lõuna-Korea pealinna Souli saadetud apraat Genorama kannab väljalaskenumbrit 3. Esimene geenianalüüsi detektor on töös Tartus Eesti biokeskuses. Teist miljon krooni maksvat detektorit kasutatakse Prantsusmaal asuvas rahvusvahelises vähiuurimise keskuses.

Kaldalu sõnul peavad nad järgmise detektori müümise üle läbirääkimisi USA Colombia ülikooliga. “Näeme USAs väga suurt turgu,” rääkis Kaldalu. “Kui selline demolabor on USAs püsti, suurendab see oluliselt meie müügipotentsiaali ka mujal.”

Kaldalu sõnul soovib Asper, et demolaboreid rajataks maailma erinevatel sihtturgudel. “Potentsiaalsed kliendid saaksid näha kohapeal, kuidas meie geenianalüüsi tehnoloogia ja riistvara toimib,” lisas Kaldalu.

Kaldalu kinnitusel on geenianalüüsi detektori Genorama patent praegu kaitsmisel Euroopa Liidu riikides, USAs, Kanadas ja mitmes Aasia riigis. Aparaadid ehitab Asperile Tartu kõrgtehnoloogiafirma AS Estla.