Korraldatud jäätmevedu polnud teises kvartalis keskkonnaameti jäätmespetsialistide kogutud info järgi Rapla maakonnas Vigala vallas, Hiiumaal Käina ja Pühalepa vallas, Jõgeva maakonnas Tabivere vallas, Tartu maakonnas Haaslava, Mäksa ja Luunja vallas, Võru maakonnas Lasva ja Sõmerpalu vallas ega Viljandimaal Tarvastu vallas, ütles keskkonnaameti jäätmete peaspetsialist Moonika Aunpuu BNS-ile.

Loetletud omavalitsused pole korraldatud olmejäätmeveo konkurssi välja kuulutanud või on konkurss luhtunud.

Teises kvartalis kuulutasid kõigis seni korraldatud olmejäätmeveoga hõlmamata piirkondades konkursi välja Tallinna ja Narva linn ning Tartumaa Puhja ja Pärnumaa Saarde vald.

Seoses keskkonnatasude jagamisega riigi, keskkonnainvesteeringute keskuse ja kohaliku omavalitsuse vahel fikseerib keskkonnamet iga kvartali alguses, kas korraldatud olmejäätmeveo nõue omavalitsuses on täidetud või mitte.

Konkursi väljakuulutamisest kuni reaalse jäätmeveo alustamiseni kulub keskmiselt kolm kuni kuus kuud, selgitas Aunpuu. "Konkursi vaidlustamise korral võib jäätmeveo algus veelgi venida," selgitas ta. "Kuid olen optimistlik ja loodan, et Eesti liigub selles suunas, et enamik prügi korjatakse kokku ja veetakse prügilatesse, mitte metsa alla."

Jäätmeseaduse kohaselt tuleb korraldatud prügivedu läbi viia alates 2005. aasta 1. jaanuarist.