DNB hiljutine Norra ettevõtete seas läbi viidud uuring näitab, et vaid üks ettevõte kümnest ootab käesoleval aastal 2014. aastast tagasihoidlikumat kasumit. Kuigi see tähendab, et optimism ettevõtjate seas on veidi vähenenud, ei olda siiski majanduskriisi ootuses.

„Me võime oodata investeeringute vähenemist naftatööstusesse ning teame, et madalatel naftahindadel võib olla Norra majandusele negatiivseid tagajärgi," ütles Bjerke. „Samas annab Norra krooni mõningane odavnemine uue tõuke töötleva tööstuse ning turismi arenguks," lisas ta.

Majanduse elavnemisse panustab endiselt ka rekordmadal intressikeskkond ning Norra elanike jätkuvalt kõrge ostujõud. „Norralastel õnnestub seetõttu säilitada endine nõudlus toodete ja teenuste järele ning seejuures ka säästa," sõnas Bjerke.

Möödunud aasta neljandas kvartalis kasvas Norra majandus tänu hoogustunud sisetarbimisele ning ekspordile oodatust enam. Selleks aastaks prognoosib DNB Norrale 1.2-protsendilist majanduskasvu. „Norra majandusest rääkides pole mingit põhjust kasutada k-sõna," ütles DNB grupi tegevjuht Bjerke, viidates spekulatsioonidele võimaliku kriisi kohta.

DNB grupp deklareeris 2014. aasta kasumiks enne laenukahjumeid 28.7 miljardit Norra krooni, 2013. aasta tulemuseks oli 24.7 miljardit. Kasumlikkus tõusis tänu netointressitulude kasvule, väikestele laenukahjudele ja rangele kulude kontrollile.

„Grupi korralik kasum võimaldab meil tugevdada omakapitali ja parandada oma finantspositsiooni," sõnas Bjerke. „Head tulemused näitavad seda, et Norra ettevõtete ning eraisikute finantsolukord on praegu positiivne ja stabiilne," ütles Bjerke.   DNB on üks Põhjamaade suuremaid finantsgruppe ja Norra turuliider, pakkudes suurt valikut finantstooteid nii era- kui ka äriklientidele. DNB tegutseb 18 riigis üle maailma ning Eestis on DNB ettevõtete laenuportfelli mahult turul neljandal positsioonil. DNB on hetkel maailmas üks paremini kapitaliseeritud pankasid. DNB aktsiad on noteeritud Oslo börsil ja 34% aktsiatest kuulub Norra riigile.