“Kahtlemata on julgeolekupoliitiline aspekt Eestile kui Venemaa naabrile oluline, kuid ometi tunduvad need seletused kuidagi õõnsalt otsituna. Näib, et poliitikul on lihtne igal võimalikul juhul tõmmata taskust Vene-kaart. Kuid sellega siiski tuba soojaks ei küta,” seisab Liidu avalduses.

“Kas need, kes gaasiaktsiisi tõstmisele heakskiidu andsid ikka teavad, kui suur on otsuse mõju? Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) hinnangul mõjutab see ca 2/3 korteriühituid. Kes veel aru ei saa, kujutagu ette 2/3 Lasna- või Mustamäest ja otsuse mastaabid saavadki selgeks.

Hea on kabinetivaikuses otsust põhjendada, kuid loodetavasti jätkub selle otsuse poolt hääletajatel julgust tulla näiteks Eesti Korteriühistute Liidu foorumile või korteriühistute ümarlaudadele seda põhjendama, soovitavalt koos arvutustega. Veelgi enam: kuna poliitik ei tohi kunagi kaotada sidet rahvaga, siis tahaksid põhjendust kuulda ka sadade korteriühistute liikmed, kes muuhulgas on ka valijad. Valijad teatavasti peavad aga ühe või teise erakonna poolt hääletamisel teadma ka otsuse tagamaid. Seekordne riigieelarve koostamine näib pigem mingi salaorganisatsiooni tegevusena.”

“Kui võlgnikke on palju, tekivad ühistul raskused teenuste eest tasumisel. Kuidas sellisest olukorrast välja tulla, lugupeetud valitsuse liikmed, kes te gaasiaktsiisi tõstmise poolt olite?” küsitakse avalduses.