Arendusprojekti taga seisab Highbridge Community Development Corporation, mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärgiks on rajada elamuid erivajadustega inimestele ja peredele. Ettevõtmist juhib Manhattani Püha Patriku vana katedraali pastor Donald Sakano, kirjutab The New York Times.


Keskmisest kallimas vanurite elamus sõltuvad üürihinnad korteri suurusest, mis on vahemikus 45 kuni 82 ruutmeetrit. Ühe-, kahe- ja kolmetoaliste korterite eest küsitakse kuus vastavalt 638, 683 ja 823 USA dollarit. Elamispinna suurusest sõltub ka nõutav minimaalne perekonna aastane sissetulek, mis varieerub 23 520-st 47 520 USD-ni.


Kortreid on sisustatud kappide, köögimööbli ja santehnikaga.


Sooviavaldusi majja elama asumiseks on laekunud 1100 ning nende hulgas korraldatakse loterii. Lõplikeks võitjateks osutuvad aga need, kes vastavad sissetuleku- ja vanusekriteeriumitele.


New Yorgis kehtib nn. vanurite majades (mitte segi ajada klassikaliste vanadekodudega) üürivate leibkondade vanusemäär kas kõigi perekonnaliikmete või vaid perepea kohta, sõltudes näiteks sellest, kas arendusprojekti taga on riik või eraettevõtja.